Nyári napközi a könyvtárban 2. hét

     Újabb, eseményekben gazdag hetet tudhatnak maguk mögött a nyári napköziben vendégeskedő gyermekek. A hetet egy jó kis bátorságpróbával indítottuk, megmásztuk a templom tornyát, egészen pontosan 84 lépcsőfokot, hogy felérve páratlan élményekben legyen részünk. A szép időnek köszönhetően egész messzire, a Mátráig elláthattunk és megkondítottuk az eddig csak hallott harangokat.
Kalandos lovaskocsis túrán is részt vettünk, aminek a célja egy igazi tanya meglátogatása volt! Itt etethettük a baromfiudvar lakóit, a bátrabbak felülhettek egy igazi lóra, fácánokat, libákat, pávát, malacokat nézhettünk meg, végül nagy madártoll vadászatot tartottunk. Mikor nagyon elfáradt kicsi csapatunk, akkor a könyvtár gazdag kínálatából csemegéztünk, többen kölcsönöztek is könyveket az otthoni szabadidő tartalmas eltöltésére.
Kézműves foglalkozások is gazdagították hetünket, készültek szebbnél-szebb kincses dobozkák, tavirózsák. Picikét cukrászok is lehettünk, amikor közösen kókuszgolyót készítettünk, majd a délutáni nagy mozizáson el is fogyasztottuk. A hét zárásaként mindenki lerajzolta a heti legkedvesebb élményét, só-liszt remekeket készítettünk, valamint néhány formásabb kavics is áldozatául esett a lelkes, kreatív gyerekeknek. Köszönjük Barta Attilának, az Állatbarátkozónak, Bódis Évikének, valamint a Hevér tanyának, hogy ismét egy tartalmas, kalandokkal teli hetet tudhatunk magunk mögött.2018-07-02 08:50


Vissza